Romanssihuijauksen jälkeen

Romanssihuijauksen jälkeen, huijaus

Olen kirjoittanut romanssihuijauksen jälkeisestä huijauksesta ennenkin. Verkkohuijarit ovat roskasakkia eivätkä he pelkästään saalista heikkoja ja haavoittuvaisia, vaan myös murtuneita. Sen jälkeen, kun he ovat imeneet mahdollisimman paljon rahaa ja kadonneet, he laittavat huijauksen uuden vaiheen päälle.


1. Uhriin ottaa yhteyttä asianajaja

2. Uhriin ottaa yhteyttä ystävä sosiaalisesta verkosta

3. Uhriin ottaa yhteyttä romanssihuijari


Asianajaja ottaa yhteyttä uhriin ja väittää heidän olevan pidätetty, ja viranomaiset ovat jäädyttäneet rahat pankista. Jos uhri haluaa rahansa takaisin, asianajaja tarvitse X euromäärän pelastaakseen rahat. Asianajaja yrittää saada tilanteen näyttämään viralliselta ja he pyytävät kopion uhrin passista ja henkilötunnuksen. Antamalla nämä tiedot, huijarilla on tarpeeksi tietoa henkilöllisyytesi varastamiseen.


Niin-sanotut ystävät Facebookissa tai Instagramissa ottavat yhteyttä uhriin ja kertovat joutuneensa itsekin uhriksi. He kertovat, että lakitoimisto otti heihin yhteyttä ja antoi hyvät uutiset: rahat voi saada takaisin. Arvaat varmaan, mitä tapahtuu seuraavaksi. Kyllä, lakitoimisto tarvitsee X summan rahaa.


Röyhkein romanssihuijauksen jälkeinen huijaus, jonka kanssa olen työskennellyt, on sellainen, jossa huijari ottaa uudelleen yhteyttä uhriin. Roskasakkihuijari myöntää olevansa huijari, mutta väittää työskentelevänsä suurelle organisaatiolle. Hän väittää, ettei halua huijata enää, sillä hän on rakastunut uhriin.


Syyt, joiden takia uhrit ovat taipuvaisia toiseen huijaukseen, johtuvat epätoivosta tai rahanhalusta. Kun menettää merkittävän määrän elämän säästöistä, tekee mitä tahansa palatakseen takaisin. Rahan jahtaaminen on kuin uhkapeliä, toive tai tunne, että seuraava panos voittaa.


Jos sinut tavoittaa tai haluat palkata jonkun etsimään, tunnistamaan tai auttamaan rahojen palauttamisessa romanssihuijarilta, ole varovainen ja tutki henkilöä. Jos he väittävät olevansa asianajajia, ota yhteyttä asianajoliittoon tai -rekisteriin ja varmista heidän ammattitaitonsa.


Frank M. Ahearn tunnistaa, löytää ja auttaa rahojen palauttamisessa.

Romanssihuijauksen jälkeen