Romanssihuijareille

Frank M. Ahearn

ksi sana saattaa suojata sinua menettämästä tuhansia dollareita, euroja, frankkeja tai mikä tahansa valuuttasi onkaan. Yksi sana säästää elämän säästösi ja pitää sydämesi ehjänä. Päättäminen, milloin sanoa EI, määrittää tuletko Romeon tai verkkotreffailuhuijauksen uhriksi.


Kun kirjoitan tätä, viimeisen viiden päivän aikana kymmenkunta asiakasta ovat lähettäneet yli kaksikymmentäviisi tuhatta euroa romanssihuijareille. Lisäksi jokainen meni rahan perään ensimmäisen maksun jälkeen, huijari sen jälkeen vakuutti, että hän tarvitsee toisen maksun antaakseen rahansa takaisin. Jos he olisivat sanoneet ei jo ensimmäiseen pyyntöön, he eivät olisi menettäneet penniäkään, ja jos he sanovat ei toiseen pyyntöön, elämän säästöjä ei olisi menetetty.


EI on yksinkertainen ja voimakas, helppo käyttää. Jos treffailet verkossa, EI pitää olla sana, joka suojaa sinua puolustuksena. Ei ole yhtään väärää sanoa toiselle EI, vaikka he väittävät olevansa pulassa. Ei ole sinun vastuu olla toisen pelastaja, erityisesti omalla rahallasi.


EI on rajasana; sana, joka toisen täytyy kuulla tekstiviestin, Google Hangoutsin, Instagramin tai Tinderin toiselta puolelta. Sanan EI sanominen ei ala rahapyynnöllä vaan jo esittäytymisestä.


Sinä: Hei, voitaisiinko videokeskustella?

He: Valitettavasti kamerani on rikki.

Sinä: EI, keskustelemme lisää.


Sinä: Hei, keskustellaanko videon välityksellä?

He: Videopalvelu on aivan kamala.

Sinä: Ei, ei onnistu. Hyvästi!


He: Työskentelen öljynporauslautalla.

Sinä: Ei, ei kiinnosta.


He: Olen salaisella sotilastehtävällä.

Sinä: Ei, anteeksi, mutten usko sinua.


He: Rakastan sinua, kulta.

Sinä: Etkä rakasta, emme ole koskaan tavanneet tai videokeskustelleet.


He: Minulla on ongelmia yritykseni kanssa, voitko lainata rahaa?

Sinä: Ei ja hyvästi.


Huijarit ovat kuin pahaiset teinit, he himoavat ympärillesi, hukuttavat sinut emojeihin ja rakkausviesteihin. Ei, ei ja vielä kerran EI! Sinun täytyy rauhoittua ja astua pois tilanteestasi ja tajuta, että tapasit vasta tämän tuntemattoman. Saatikaan puhunut puhelimessa tai kasvotusten videoteitse.


Uhriksi joutuminen saattaa tapahtua kenelle tahansa; jos varaudut ja luot selkeät rajat ennen kuin ryhdyt keskusteluun, tulet olemaan suojattuna.

Sinun täytyy aktivoida sinun EI etkä saa antaa itsesi joutua uhriksi.

 

Frank M. Ahearn tunnistaa ja etsii romanssihuijareita, sekä auttaa huijatun rahan löytämisessä.

Blogi