Å si nei til Romansesvindlere

Romansesvindlere

Et ord kan beskytte deg fra å miste tusenvis av dollar, euro, francs eller hvilken som helst valuta du er kjent med. Et ord kan bli ordet som holder deg fra å få sparebanken og hjertet knust. Å bestemme seg for når du bør bruke ordet NEI, vil ha noe å si for om du blir et offer for en Romeo eller onlinedatingsvindel. 


I skrivende stund de siste 5 dagene, har mindre enn 10 klienter sendt mer enn to hundre tusen euro til romansesvindlere. I tillegg løper de etter dem, da de etter å ha gjort første betaling blir overbevist av svindleren om at de trenger en til for å få dem tilbake. Om de sa nei til den første forespørselen, og nei til den andre, ville det ikke ha vært noe tap av livsformue. 


NEI er enkelt og kraftfullt, lær deg å bruke det. Om du dater online, må NEI være ordet som står på vakt og er klar til å forsvare deg. Det er ikke noe galt med å si NEI til noen, selv om de ifølge dem selv er i krise. Det er ikke ditt ansvar å redde andre, spesielt med dine penger.


NO er grenseordet; det er ordet personen på den andre siden av SMSen, Google Hangouts, Instagram eller Tinder må høre fra deg. Å si NEI begynner ikke med en forespørsel om penger, men når dere introduseres. 


Du: Hei, kan vi videochatte?

Dem: Beklager, kameraet mitt er ødelagt.

Du: NEI, vi skal kommunisere videre


Du: Hei, skal vi videochatte?

Dem: Dekningen er forferdelig.

Du: Nei, det skjer ikke. Hadet!


Dem: Jeg jobber på en oljeplattform.

Du: Nei, ikke interessert.


Dem: Jeg er på et hemmelig militæroppdrag.

Du: Nei, beklager men jeg tror ikke på deg.


Dem: Jeg elsker deg, vennen.

Du: Nei det gjør du ikke, vi har akkurat møttes og du har aldri videochattet meg.


Dem: Jeg har et problem med jobben, kan du låne meg penger?

Du: Nei og farvel.


Svindlere er som unge tenåringer, de er over hele deg, drukner deg i emojis og jeg elsker deg. NEI, nei og mer NEI! Du må ta deg et øyeblikk og tre utenfor situasjonen din for å innse at du akkurat møtte denne uidentifiserte personen. I tillegg har dere kanskje kun hatt begrenset med telefonsamtaler og ingen videoanrop ansikt til ansikt.


Svindel kan skje med alle; men om du forbereder deg selv og setter klare grenser før du går inn i noe, vil du være mer beskyttet. Du må aktivere NEIET ditt og ikke la deg selv være et offer. 


Frank M. Ahearn

netscammer.eu identifiserer og søker eller romansesvindlere, og hjelper deg å finne igjen svindlede penger.   

Min blogg