Matrimoniale Pe Internet

Escrocherii matrimoniale pe internet

În decursul ultimului an am petrecut mult timp pentru a identifica și a localiza escrocherii matrimoniale pe internet, cunoscute și ca escrocherii romantice, escrocherii militare și escrocherii de tip Romeo. 


Majoritatea clienților mei au ceva în comun: aceștia nu și-au văzut niciodată presupușii parteneri pe camera video. Printre nenumăratele scuze pentru această situație se numără conexiunea proastă la internet, refuzul de a apărea pe cameră, serviciul în largul mării, camera de la telefon este defectă, etc.


În zilele noastre nu există motive pentru care o persoană să nu dorească să apară pe camera video, având la dispoziție programe precum Skype, WhatsApp și Google Hangouts. Eu cred că este esențial să refuzăm orice relație cu o persoană care nu dorește să comunice față în față via cameră video și să întrerupem imediat corespondența, având grijă în același timp să blocăm persoana respectivă pe toate rețelele de socializare. Fiți vigilenți: unii escroci vor încerca să contacteze potențiala victimă cu o altă identitate pentru a putea reîncepe relația. Atunci când sunteți în căutare de posibili parteneri pe Match, POF, Tinder și Jdate, fiți atenți pentru că ați putea da exact peste persoana de care ați încercat să scăpați.


Un alt aspect pe care l-au raportat clienții mei este acela că din când în când au avut impresia că vorbesc sau comunică prin mesaje scrise cu o persoană diferită. Nu este un lucru neobișnuit ca acești escroci să opteze pentru lucrul în echipă și rotația de persoane. 


În cazul în care vă căutați perechea pe internet,nu trebuie să vă fie rușine să puneți întrebări. Dacă persoana respectivă vă spune că se află în Dubai sau în Chicago, cereți-i să-și facă o poză ținând în mână un ziar local sau cartea de telefoane din orașul respectiv. Bineînțeles că toate acestea sună prostesc, dar dacă persoana refuză să facă acest lucru ar trebui să vă întrebați care e motivul refuzului? 


Unii escroci pot concepe planuri cu bătaie lungă și pot întreține o relație ani la rând până să înceapă să solicite bani victimei. Motivele pentru solicitările financiare variază: un împrumut de afaceri rapid, o urgență apărută, au nevoie de bani pentru a putea plăti călătoria cu scopul de a-și vizita victima. Câteodată banii circulă prin Western Union, am asistat la cazuri în care banii i-au parvenit escrocului prin intermediul unei alte victime. Dacă persoana respectivă vă cere bani, încercați să inițiați un apel video. Fără apel video nu trimiteți bani, de fapt nu trimiteți bani niciodată.


Primul pas pentru a vă proteja este acela de a încărca poza persoanei cu care ați intrat în contact pe un site de tipul Tineye.com, acest site va căuta pe internet aceeași față sau poză. Întotdeauna ar trebui să considerați persoana pe care ați întâlnit-o pe internet drept un potențial escroc până la proba contrarie.


Aspecte cărora trebuie să le acordați atenție 

1. Ați căutat pe internet poza persoanei respective.

2. Ați vorbit la telefon cu persoana respectivă pe un număr valabil.

3. Ați avut o conversație video cu persoana respectivă în care fața acesteia era perfect vizibilă.

4. Accentul era cel potrivit?

5. Fusul orar, persoana comunică de pe fusul orar corect. Prin aceasta mă refer la faptul că persoana v-a spus că locuiește în Monaco, dar vă contactează mereu în timpul zilei de pe un fus orar diferit.


În cazul în care aveți nevoie de ajutor pentru a afla dacă perechea dvs. de pe internet este de încredere sau totul este o escrocherie, vă pot fi de ajutor.


Frank M. Ahearn  

  

Escrocherii matrimoniale pe internet