Ljubavne Onlajn Prevare

Nakon ljubavne onlajn prevare, prevara

Pisao sam o tome, prevara pre i nakon romanse. Online prevaranti rade prljavo; ne samo da sui m plen slabi i ranjivi, već i oni bez novca. Nakon što izvuku što više novca i nestanu, idu u sledeću fazu prevare.


1. Sa žrtvom kontaktira advokat ili zastupnik
2. Sa žrtvom kontaktira tzv. prijatelj preko društvene mreže
3. Sa žrtvom kontaktira sam prevarant


Advokat ili zastupnik kontaktiraju sa žrtvom sa tvrdeći da je prevarant uhapšen, i da je novac u banci zamrznut zbog trajanja istrage. Ako žrtva želi da povrati novac, potrebno je da da advokatu iznos od X evra za obezbeđivanje sredstava. Navodni advokat pokušava da učini da situacija izgleda zvanična, i traži od žrtve kopiju pasoša i jedinstveni matični broj. Davanje ovih informacija omogućava prevarantu informacije koje su mu potrebne da ukrade vaš identitet.


Tzv. prijatelji sa Facebook-a ili Instagrama kontaktiraju žrtvu tvrdeći da su i oni sami bili žrtve. Zatim kažu pravim žrtvama da ih je agencija za sprovođenje zakona kontaktirala sa dobrim vestima, to jest da mogu povratiti sav svoj novac. Siguran sam da možete shvatiti šta ide sledeće. Da, agentu treba iznos od X evra ili dolara.


Najhrabriji vid prevare nakon onlajn ljubavne prevare, koji sam video dok sam se bavio ovim je da se prevarant ponovo poveže sa žrtvom. Prljavi prevarant odjednom postaje čist i priznaje da je prevarant, ali da navodno radi za veliku organizaciju. On tvrdi da više ne želi da bude prevarant, već da se zaljubio u žrtvu.


Neki od razloga zbog kojih su žrtve podložne drugoj prevari je zbog očaja ili jurenja sopstvenog novca. Kada izgubite značajnu sumu ili ušteđevinu, učinite sve da biste je povratili. Jurenje novca je kao kockanje, postoji nada ili osećaj da će sledeća opklada pobediti.


Ako vam priđe neko ko se izdaje za advokata ili želite da unajmite nekoga da pretražuje, identifikuje ili vam pomogne u povraćaju sredstava od onlajn prevaranta, preduzmite mere predostrožnosti i potvrdite verodostojnost osobe. Ako tvrde da su advokati ili zastupnici, obratite se advokatskoj komori ili registru koji licencira pravnike.


Frank M. Ahearn identifikuje, locira i pomaže pri povraćaju sredstava.


Ljubavne Onlajn Prevare

Moj blog