Romantikk Svindel: Blir Lurt

Frank M. Ahearn identifiserer romantikk svindlere over hele verden.

Hvis det er et enkelt verktøy som en romantikk svindler bruker for å lykkes i sin forbrytelse, er det den digitale verden. Når de hekker et offer, manipulerer de dem for å holde forholdet på nettet og unngå det fysiske til enhver pris. Tenk på det digitale som Google Hangouts, SMS-meldinger, Whatsapp, Signal eller e-post, som hovedsakelig mangler menneskelig kontakt.


Ved å ikke gå inn i den fysiske verden, unngår svindleren deteksjon. De bruker unnskyldninger for hvorfor de ikke kan snakke eller bruke video. Som for eksempel er de i et militært område, og det er hemmelig. Oljeplattformen har stråling, og bruk av video kan forårsake en eksplosjon. Eller de jobber for en stor regjerings kontrakt i et fjernt område, og det er ingen mobiltjeneste. De dummere svindlere hevder at kameraet er brått, eller de er sjenerte. 


Mangelen på telefon eller videosamtale gir tid til at offeret blir lurt i svindel. I stedet for å kreve hva man bør forvente i et såkalt normalt forhold, aksepterer ofrene digital kommunikasjon som det normale. Og de begynner å tro at det er et langdistanseforhold. Et nettbasert forhold er ikke et langdistanseforhold. 


Et ord av forsiktighet - bare fordi du hadde en telefonsamtale eller en kort video chat med noen på nettet, betyr dette ikke noe. Mr. Romeo Svindler bedrager deg ved å dempe samtalen eller forfalske videoen.


Deretter oversvømmer svindleren deg med oppmerksomhet; oppmerksomhet ikke sett siden du var tenåring. Til slutt står du alene og venter på mer fra den mystiske personen, mens de hevder å jobbe langt unna, et sted i verden. Du aksepterer for nå at livet med dem bare er e-post og tekst. En stor feil!


Deretter kommer gulrot, gjennom løfter om et besøk. Dessverre er det et falskt håp. Du markerer kalenderen; du forteller familie og venner. Dessverre er tidslinjen et verktøy for å ta løgnen dypere ved å la tiden gå, mens forholdet mellom offer og svindel vokser.


Deretter kommer katastrofen, ingen kommer til flyplassen. En død i familie, kunne du hjelpe med begravelseskostnaden? En advokat kontakter deg, og det er behov for kausjon penger. Deres båt er strandet, de vil at du skal betale for bagasjen. Da lover de at når problemene forsvinner, vil de komme smilende til dørstokken din.


Å bli offer for romantikk svindel skjer ikke over natten, det utfolder seg i etapper. Hvert aspekt bringer deg inn sakte i et digitalt fengsel hvor du vil tro med hele ditt hjerte at personen du er i forhold med er ekte. Likevel er det den lille stemmen i hodet ditt som forteller deg at du burde vite bedre. Faktisk roser stemmen for at du er forferdelig lurt.


Frank M. Ahearn identifiserer romantikk svindlere over hele verden.